Hier vindt u de complete beeldreportage zoals in de VT wonen van september 2015 is afgebeeld. Deze foto's zijn gemaakt door Ronald Zijlstra fotografie. http://blog.ronaldzijlstra.nl/ Tekst Monique van der Pauw 

De elementenbank is een favoriet meubel dat regelmatig van opstelling verandert, ‘in de winter zetten we ‘m met de rug naar de regen’. Bank 6905 is een ontwerp van Scholten & Baijens voor Gelderland. Eiken wandkast Sym en eiken bijzettafels van Pilat & Pilat, vintage bijzetter Drent & van Dijk, lamp Swifel van Dick van Hoff voor Functionals. Portret Anke’s Arte, gele sjaal zelf gebreid. Kussen rechts van Hay, kussen en plaid van oude dekens van Bij Lidy.

De keuken is een eigen ontwerp uitgevoerd door Bakker Postma. ‘Het betonnen blad is tien centimeter dik; daardoor zie je vanuit de woonkamer de rommel op het aanrecht niet, en het contrasteert mooi met het één centimeter dunne blad van rvs.’ Kunststof fronten van Leicht met eiken structuur. Wand geverfd met kalkverf van Carte Colori kleur Gritti en afgewerkt met extra matte vernis van Polyvine. Wandborden van Olhar do Brasil, Rob Ryan en Fries Museum. Vaas bloemdessin Pols Potten, betonvaas Drent & van Dijk, zwarte wijnkaraf en theepot gekocht in Italië, koperen theepot van de kringloop, dienbladen, planken en theekist Pilat & Pilat.

‘Deze stoel vond ik bij de kringloop, hij heeft een prachtig stalen frame en is bekleed met stof van De Ploeg. Voor maar vijftien euro!’ Leeslamp Ikea, kussen Bij Lidy, bijzettafel van oude autobanden vt wonen, bloempot kringloop, kopje Hema. 

Anke: ‘De radiator naast me is geleverd in dezelfde kleur als de wand en valt zo mooi niet meer op. Wég lelijke witte radiator!’ Paneelradiator Kos V van Radson

 

‘Mijn ouders hadden een stoffenzaak, de liefde voor kleur en stoffen zit in mijn genen en handwerken is een van mijn creatieve passies!’ Elementenbank 6905 is een ontwerp van Scholten & Baijens voor Gelderland. Lamp Swifel is een ontwerp van Dick van Hoff voor Functionals. Bijzettafel DLM van Hay, kussen van oude dekens van Bij Lidy. De eikenhouten vloer is behandeld met parketolie Rubio Monocaot, kleur Charcoal.Een terracotta pot is door Anke geschilderd met kalkverf.

In een hoek van de woonkamer richtte Anke een computer/werk/schrijfplekje in. Buro Montana is gekocht bij Jan de Jong Interieur, stoel AAC22 is  van Hay, de televisiekast is van Ikea. Lamp van Raumgestallt, kunstwerk Mondriaan van Story Tiles. Het reliëfbehang van Karwei is geverfd met kleur Creations Sweet Escape metallic van Flexa.

 

De kalkverfwand in de keuken is afgewerkt met extra matte vernis van Polyvine, ‘hiermee bescherm je ‘m maar behoud je ook het poederige effect’. Een glazen spatwand biedt optimale bescherming achter het fornuis. Klok Karlsson gekocht bij CouCou.

Kunst, kleur en ambacht tegelijk: wandbordjes van Olhar do Brazil (vogel), zwart wit van papierkunstenaar Rob Ryan en uit het Fries Museum (kunst op tafel St. James).

‘De radio was van mijn beppe.’ Stoel Minke van Pilat & Pilat. Lampje Raumgestallt, Smyrna kussen Bij Lidy, portret Anke’s Arte, sjaal zelf gebreid.

 

‘We hebben overal plekken gecreëerd waar je je ding kunt doen, samen of alleen

Anke schildert portretten in opdracht, maar maakt ook vrij werk zoals dit portret van Doutzen Kroes dat ze schilderde naar foto. Het televisiemeubel is van Ikea, lamp it’s about Romi, schapenvacht meegenomen van vakantie, bloempotten van her en der.

Dochter Mai-Britt voor een portret geschilderd door Anke. Onderbord Pilat & Pilat, kunststof bord Rijksmuseum.

 

Favoriete plek met stip: de drie meter lange walnoten eettafel, die net als het bankje en stoelen Lutske gemaakt is door Pilat & Pilat. ‘De houten balk ondersteund door twee stalen poten is perfect om je benen op te laten rusten.’ Het lange kussen maakte Anke zelf, net als de kralenlamp, ‘met staaldraadjes heb ik kralen vastgezet op een frame uit de kringloopwinkel. De lamp erin is van Muuto.’ Antraciet lamp Unfold van Muuto, gele kussen van Bij Lidy, kandelaar van Functionals, plantenkasje Pols Potten. Behang van Karwei geverfd met Creations Sweet Escape metallic van Flexa.

Hout ontmoet kleur! Op wandkast Sym van Pilat & Pilat staan een blauwe vaas van Pols Potten, kandelaars van Pilat & Pilat en vintage vaasjes van de kringloop. 

Anke: ‘Doordat de tafelpoten niet op de hoeken staan, zitten die nooit in de weg en past er ook altijd nog wel een stoeltje bij’

Eenheid in huis: de grijze kalkverftint uit keuken

en woonkamer is herhaald in de ouderlijke slaapkamer. De sprei van Ikea past er perfect bij. Overige kleur is toegevoegd in de mooie naakt van Anke’s Arte, een zelfgemaakt linnen kussen, kussens van Bij Lidy vaasjes van de kringloop en een pluktak. Bijzetter gekocht bij Drent & van Dijk.

Mai-Britt speelt graag viool en knutselde zelf de wandhuisjes. Het oude grenen bureau is opgehipt met metallic verf. Plaid Bij Lidy, sjaal zelf gebreid.

 

Woonidee

Anke: ‘Het vlinderbehang van Karwei heb ik op losse mdf panelen geplakt. Zo kunnen we het heel gemakkelijk veranderen’

De iepen hoogslaper met geïntegreerd bureau is een prototype van Pilat & Pilat. Het nachtkastje is zelfgemaakt, de bureaulamp is van Ikea, stoel Tripp Trapp is van Stokke.

Ook in de slaapkamer van Mai-Britt is geel een favoriete kleur. Bed en kantgordijn van Ikea, nachtkastje gekocht bij Drent & van Dijk. vloerkleed Intratuin.

Lars vermaakt zich in een hangstoel van Ikea. De sprei is van Bij Lidy.

kussens, plaid en teckel van Bij Lidy, sprei H&M Home, hanglamp Unfold van Muuto, kruk Pols Potten, tasje en koffer kringloop, sjaal zelf gebreid, vachtje van vakantie, gele engelenjurk gekocht bij de Efteling.

Marten bouwde zelf de nieuwe badkamer. Hangkast Meint is van Pilat & Pilat, de wastafel is van B-Dutch. De wanden zijn geverfd met speciale afwasbare verf Intelligent eggshell kleur Salix 99 van Litte Green. Behang Fornasetti is van Cole & Son. Eiken toiletrolhouder Pilat & Pilat. De planthangertjes maakte Anke van mandarijnennetjes, met vilt bevestigd aan oude gordijnringen.

Woonidee

Anke: ‘Om het behang te beschermen tegen vocht heb ik het afgewerkt met extra matte vernis’